czwartek, 24 września 2015

Lato, lato i po lecie

Wakacje minęły dosłownie jak mrugnięcie okiem. Nadeszła jesień. Czas przetworów i przygotowań do zimy. Mam ręce pełne roboty, i nie zbyt dużo czasu na przygotowywanie wymyślnych posiłków.
Dobrym rozwiązaniem na szybki obiad jest patelnia grillowa. Wystarczy wyjąć z lodówki kotlety, drobiowe czy wieprzowe, posypać je ulubioną przyprawą i wrzucić na rozgrzaną patelnię. W 10 minut mamy gotową podstawę obiadową. Do tego zdrową i całkiem smaczną. Można na niej zgrillować także warzywa - cukinię czy paprykę oraz kapelusze pieczarkowe.
Ja mam dosyć dużą, kwadratową grillową patelnię, ale rodzina u nas jest spora. Ważne by wybierać dosyć ciężkie modele, które lepiej przewodzą ciepło. Najlepiej by patelnia do grillowania była wykonana z żeliwa, jednak takie trochę kosztują.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz